voetreflextherapie

De wortels van voetreflexologie liggen hoogswaarschijnlijk in China en India, waar deze massagetechniek al vroeg werd gebruikt. Maar ook de Egyptenaren en Indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren.

De Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald heeft in de vorige eeuw de zonetherapie ontwikkeld, die later verder is uitgewerkt door Eunice Ingham een fysiotherapeute die heeft samengewerkt met Dr. Fitzgerald. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd.
Zo is de voetreflexologie ontstaan zoals wij die kennen.

Hanne Marquardt is degene geweest die deze methode grote bekendheid heeft gegeven in West-Europa door haar eigen ervaringen te gebruiken.

Voetreflex therapie in Groningen

2 soorten van voetreflexmassage

Chinese voetreflexmassage

De Chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen.
Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Westerse voetreflexmassage

Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

De combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling

Voetreflexologie werkt via gerichte massage van reflexzones, energiebanen en energiepunten onder en op de voeten en onderbenen. De therapie bestrijdt niet alleen symptomen, maar pakt tevens oorzaken aan.
Voetreflextherapie brengt lichaam en geest volledig tot rust. Het ontspannende en energie gevende effect is langere tijd merkbaar.

Het is een zachte en aangename behandeling die:

  • diep ontspannend werkt
  • pijn kan verlichten
  • blokkades in het lichaam aanpakt
  • het zelf-genezend vermogen van het lichaam stimuleert
  • een positieve invloed heeft op zenuwstelsel, lymfesysteem en hormonaal stelsel
  • zorgt voor betere afvoer van afvalstoffen en betere opname van voedingsstoffen.

Voetreflextherapie is geen vervanging voor reguliere geneeskunde, maar kan bij veel klachten verlichting geven of ze zelfs laten verdwijnen. Vooral bij stressgerelateerde klachten, of ze zich nu fysiek of psychisch uiten, kan het effect groot zijn. Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door stress of nemen toe bij spanning.

Hoe werkt voetreflex?

voetreflextherapie gaat er vanuit dat ons hele lichaam wordt weerspiegelt op onze voeten.
Al onze organen, botten, zenuwen en weefsels hebben een reflexzone op de voeten. Door het behandelen van deze reflexzones (drukpunten) wordt de gezondheid van je lichaam en geest bevordert.

Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, deze corresponderen met bepaalde organen, klieren, spieren, lymfewegen en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen en die sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt dit orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten, (zones) behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan.

Door voetreflextherapie wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam en geest gestimuleerd. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven of verminderd. Het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed doordat er een verbeterde bloed- en energiedoorstroming plaats vind. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en afvalstoffen beter worden getransporteerd. Wat het lichaam een enorme ‘boost’ geeft.
Voetreflextherapie kan bij zeer verschillende klachten verlichting geven en kan zelfs klachten laten verdwijnen.
Lichaam en geest komen weer in balans. Na de behandeling voel je de energie weer door je lichaam stromen, maar tegelijkertijd is voetreflex ook aangenaam ontspannend.

Voetreflex therapie in Groningen
WhatsApp Chat
Verzenden via WhatsApp